Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Θετικός και ο γιος της 38χρονης

Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Θετικός και ο γιος της 38χρονης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα - το πρώτο στην πρωτεύουσα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως διευκρινίστηκε είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους. Η πρώτη ασθενής στην Αθήνα είναι 40 ετών και, κατά πληροφορίες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της 38χρονης είχε πάει κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του και μόνο την Τετάρτη έμεινε σπίτι. Και οι δύο συγγενείς νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρέμεινε σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές υποχρεώσεις και την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού.

Χθες έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα και μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Άμεσα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά την επιστροφή της από την Ιταλία αλλά και μετά το ταξίδι της. 

Όλοι οι παραπάνω τίθενται σε επιτήρηση έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών, ενώ δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές. Σημειώνεται πως έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ