Τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχασαν εισόδημα τον τελευταίο χρόνο

Τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχασαν εισόδημα τον τελευταίο χρόνο Facebook Twitter
0

Τρεις στους τέσσερις μισθωτούς είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα  με έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Η μείωση ήταν αναλογικά μεγαλύτερη για τους μισθωτούς ηλικίας 45 – 54 ετών και εκείνους με εισόδημα 1.501-2.000 ευρώ, ενώ σε ποσοστό 82%  η μείωση στο εισόδημα οφείλεται στη μείωση του μισθού.

Η έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την Alco έδειξε ακόμη ότι το 33% των μισθωτών μείωσε τις δαπάνες του στα τρόφιμα, στην εκπαίδευση το 24%, στα καύσιμα το 30%, ενώ στα αναψυκτικά/χυμούς το 43%.

Πάνω από έξι στους δέκα μείωσαν τις δαπάνες τους σε ταξίδια και αξεσουάρ (67%), ρούχα/παπούτσια (65%) και έπιπλα/είδη σπιτιού (63%).

Στην ψυχαγωγία μείωσε τις δαπάνες ψυχαγωγίας το 59%, το 57% τις δαπάνες για καλλυντικά, το 55% για σοκολάτες και snacks, το 53% για παιχνίδια και το 48%  για κρασί/μπύρα/ ούζο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ελλάδα / Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ορισμένα αστεία από πρόσφατη παράσταση του Πάρι Ρούπου χαρακτηρίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «ανθελληνικά», με τον ίδιο να προχωρά μάλιστα σε προσωπική επίθεση, αποκαλώντας τον κωμικό «ακροαριστερό σκουπίδι»
LIFO NEWSROOM
Βοιωτία: «Πρέπει να βρούμε κάποια να κάνει τη μάνα μου» - Η 62χρονη ήθελε να φύγει στο εξωτερικό

Ελλάδα / Βοιωτία: «Πρέπει να βρούμε κάποια να κάνει τη μάνα μου» - Η 62χρονη ήθελε να φύγει στο εξωτερικό

Οι έρευνες των Αρχών έχουν εστιάσει στις συνθήκες θανάτου της μητέρας της 62χρονης - Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε πως το σπίτι στο οποίο κατοικεί ανήκει στον γιο της
LIFO NEWSROOM
Μαρινέλλα: «Τα μάτια της εξακολουθούν να είναι κλειστά» - Ένας χρόνος μετά την κατάρρευση της σπουδαίας τραγουδίστριας στο Ηρώδειο

Ελλάδα / Μαρινέλλα: «Τα μάτια της εξακολουθούν να είναι κλειστά» - Ένας χρόνος μετά την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο

Σήμερα είναι ακριβώς ένας χρόνος, από την ημέρα που η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου, λίγη ώρα μετά την έναρξη της μεγάλης συναυλίας της
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα / Απαγόρευση social media για παιδιά κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε ομλία του, ότι: «Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ηλικία των 16 ετών και κάτω, όπως γίνεται και στην Αυστραλία»
LIFO NEWSROOM