Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου

Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
2

Την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στα θερμοκήπια στη Γκορυτσά Ασπροπύργου όπου εργαζόταν, περιέγραψε ο Ασφάκ Μαχμούτ, εμφανώς καταπονημένος και με τα τραύματα ακόμα νωπά, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας.

Πέντε άτομα, τέσσερα με σιδηρογροθιές και ένα με μαχαίρι, επιτέθηκαν στον ίδιο και τον Βακάς Χουσεΐν. Ο δεύτερος κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο Ασφάκ Μαχμούτ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο.

Ο κ. Μαχμούτ αναγνώρισε τους δυο δράστες -τον ένα από φωτογραφίες της αστυνομίας, και τον άλλο από φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης τον Ιούνιο, όπου ο ύποπτος φαίνεται να συμμετέχει μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, σε επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Τη διαδήλωση είχε οργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Με είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες. Έρχονταν έξω από το χωράφι, με φωτογράφιζαν για να με φοβίσουν. Και ο λόγος; Επειδή παίρνω μέρος στην Κίνηση Εργατών Γκορυτσάς και έχω συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο», εξήγησε ο κ. Μαχμούτ.

Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Από την αρχή του χρόνου έχουν σημειωθεί 70-80 επιθέσεις σε εργάτες, μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου. «Η Γκορυτσά είναι μια μικρή περιοχή, σαν γκέτο, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Ακόμα και εργοδότες έχουν χτυπηθεί, που πήγαν να υπερασπιστούν τους εργάτες. Πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή αλλά και η αστυνομία, καλύπτουν τους δράστες», επισήμανε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, μεταξύ Ποντίων και Πακιστανών όπως κάποιοι διαλαλούν», τόνισε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. «Αυτά λέγονται για να καλυφθεί η δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις». Πρόσθεσε, πως εκτός από τον Ασπρόπυργο, επιθέσεις σημειώνονται στο Μενίδι, τη Νέα Ιωνία, τα Άνω Πατήσια, το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους. «Όπου λειτουργούν γραφεία της Χρυσής Αυγής, γίνονται επιθέσεις, επειδή αποτελούν ορμητήρια. Για αυτό απαιτούμε το κλείσιμό τους», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Τελευταίο θύμα, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών. Το Σάββατο, στις τρεις το βράδυ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει στη Λαμπρινή και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, δέχτηκε επίθεση-λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων ηλικίας 20-30 ετών.

Τουλάχιστον 70 ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου Facebook Twitter
Ο Ουσμάν Μοχάμεντ. Φωτογραφία: ΚΕΕΡΦΑ

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος ξεκαθάρισε, πως «δεν υπάρχουν πολίτες ή εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας» και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η κ. Σταμπουλή υποστήριξε, πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά υπάρχει πλημμελής εφαρμογή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM
Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ειμαι μελαχρινος αρκετα ειμαι στο εξωτερικοευτυχως δεν εχουμε τετοια ξεσπασματα να χτυπανε ανθρωπους με σιδερογροθιεςπολυ μαγκια εχουν αυτοι που πανε και χτυπανε 1-2 ατομα ενω αυτοι ειναι 20γυναικουλες ειναι.αντε βαλτε κανεναν μεσα στην φυλακηΚαι αφηστε αυτους που περνανε τα διοδια χωρις να πληρωσουν εξω απο την φυλακη να εχει χωρο για τα ρεμαλια που χτυπανε ανθρωπους.