Τουλάχιστον 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα την Κυριακή, ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Δευτέρα.

 

Στην Σαλαμίνα, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις , καθώς και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο έδωσαν μάχη για τεθεί τελικά υπό έλεγχο.

 

Συνελήφθη ωστόσο ένα άτομο για εμπρησμό από αμέλεια.

 

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά, στο Αραχναίο, κοντά στην Επίδαυρο. Δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση και να μην κινδυνεύσει ο οικισμός Γκάτζια που εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους με μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

 

Παράλληλα, οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά στη Χαλκίδα, στην περιοχή Βαθροβούνι, με χαμηλή βλάστηση. Οι φλόγες ήταν σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Μάχη έδωσαν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες έσπευσαν επι τόπου, και από αέρος 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , για σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)