Τουλάχιστον 250 χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 250 χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Οι Γιατροί του Κόσμου προειδοποίησαν σε συνέντευξη Τύπου ότι πάνω από 250 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Η  γενική γραμματέας της οργάνωσης Λιάνα Μαΐλλη, εξήγησε ότι η εκτίμηση των 250.000 παιδιών έγινε πριν από δύο χρόνια, πριν από τη δραματική αύξηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος. «Στους αριθμούς που είχαμε προστίθενται και τα παιδιά των προσφύγων που δεν ξέρουμε πόσα εμβόλια έχουν κάνει. Όλα αυτά δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση και είναι ορατός ο κίνδυνος να εμφανιστούν νοσήματα που είχαν εξαλειφθεί, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκίτης, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, και τα οποία σποραδικά εμφανίζονται» υπογράμμισε η κ. Μαΐλλη.

όπως είπε επίσης οι δομές του ΕΟΠΥΥ και οι άλλες δομές υγείας έχουν αποδεκατιστεί και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, πόσο μάλλον τα ανασφάλιστα παιδιά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Κανάκη υψηλά είναι και τα ποσοστά των οδοντιατρικών προβλημάτων στα παιδιά που πριν από δυο χρόνια έφταναν στο 60% και αναμένεται να έχουν αυξηθεί.

«Για να πάει ένα παιδί σχολείο θα πρέπει να δείξει το βιβλιάριο υγείας, όπου φαίνεται αν είναι πλήρως εμβολιασμένο. Οπότε η απουσία εμβολιασμών στα παιδιά έχει επίδραση και στη φοίτησή τους», επισήμανε η κ. Μαΐλλη.

«Είναι οξύμωρο σχήμα ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει δωρεάν στα παιδιά τα εμβόλια, την ώρα που το πρόγραμμα εμβολιασμών είναι υποχρεωτικό» είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ