Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο δάσκαλος που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γονιών ότι παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων ανήλικες μαθήτριες, ενώ σοκαρισμένος δήλωσε πατέρας μαθήτριας στο σχολείο του εκπαιδευτικού. 

 

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο κατηγορίες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι επικοινωνούσε με τις μαθήτριες μετά από δική τους πρωτοβουλία και με στόχο τη βελτίωση της σχολικής τους επίδοσης. 

 

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί της απαγόρευσης προσέγγισης των τριών μαθητριών, που οι γονείς τους τον κατήγγειλαν, σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, καθώς και κάθε επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. Ο 48χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

 

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας μαθήτριας από το δημοτικό σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής, όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός. Όπως είπε, η κόρη του αναγνώρισε τον δάσκαλο, της είχε κάνει μάθημα. Τη ρώτησε αν έχει μιλήσει με τις φίλες της και τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε ακούσει τίποτα και ότι ήταν ένας πολύ καλός δάσκαλος. Ο πατέρας εξέφρασε ενστάσεις για το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Ο εκπαιδευτικός, 48 ετών και πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στις μαθήτριες του πριν περίπου δέκα ημέρες.

 

«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...», έγραψε σε μία μαθήτριά του με εκείνη να απαντάει: «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι». Ο δάσκαλος ανταπαντά: «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου». Σε άλλο διάλογο έγραψε: «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

 

«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία για την βελτίωση των επιδόσεών τους στα μαθήματα. Οι συνομιλίες μας αφορούσαν αποκλειστικά στα μαθήματα. Δεν τις παρενόχλησα σεξουαλικά», είπε ο ίδιος στην απολογία του. Σύμφωνα με το MEGA ο δάσκαλος υποστήριξε πως θέλησε να συμπαρασταθεί σε μαθήτριά του όταν εκείνη του έκανε παράπονα ένα αγόρι. 

 

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν μόνο πλημμεληματικού βαθμού πράξεις και όχι μία σε βαθμό κακουργήματος και μία σε πλημμεληματικό βαθμό, όπως έγινε αρχικά γνωστό.

 

Συγκεκριμένα, βαρύνεται με παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά κατάχρηση ανηλίκου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2: «Ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

 

Σημειώνεται ότι η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού βαθμού αν ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών, ενώ βαρύνεται και με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.