Τι ισχυρίζεται ο Σώρρας στο υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή

Τι ισχυρίζεται ο Σώρρας στο υπόμνημα που έδωσε στον ανακριτή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε χθες στον ανακριτή ένα υπόμνημα περίπου 150 σελίδων για την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και του ποσού των 600 δισ. δολαρίων που υποστηρίζει ότι κατέχει, ανταπαντώντας στο βαρύτατο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του.

Το βασικό σκεπτικό στο υπόμνημά του είναι ότι ουδείς ασχολήθηκε να ελέγξει «την περιουσία» που διαθέτει για την Ελλάδα.

Κατά τον κατηγορούμενο, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά από 16 μήνες που καταζητούνταν, η Τράπεζα της Ελλάδος ευθύνεται για την οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και για την δικαστική περιπέτεια του ίδιου.

Ο Σώρρας, αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο, αναφέρει στο υπόμνημα του ότι είναι κάτοχος 28 μετοχών της τράπεζας της Ανατολής οι οποίες, κατά τον κατηγορούμενο, «λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μία».

Στο υπόμνημα αναφέρει πως αγνοήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε, το 2012, για χρηματοδότηση της χώρας - μέσω των ακυρωμένων χρεογράφων- και επιρρίπτει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όφειλε να ελέγξει τους τίτλους που προσκόμισε και ή να απαντήσει επί της πρότασης του ή αν διαπίστωνε πρόβλημα να τον παραπέμψει στην Δικαιοσύνη.

Η τράπεζα όμως, κατά τον κατηγορούμενο, δεν έκανε ποτέ «σοβαρό έλεγχο» ούτε όμως τον κατήγγειλε ως απατεώνα και έτσι κ. Σώρρας υποστηρίζει ότι η «αμέλεια» της ΤτΕ καταδεικνύει αφενός την αλήθεια για τους τίτλους του και αφετέρου την «ύπαρξη δόλου» και «πρόθεση βλάβης της περιουσίας των 600 δισ. κι όλων όσων έλκουν δικαιώματα εξ' αυτής».

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σώρρα και σε ότι αφορά το σκέλος της δανειοδότησης της χώρας, αναφέρεται ότι ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις επιχείρησε να συνάψει με την Ελληνική Δημοκρατία «δανειακή σύμβαση, πείθοντας την να δεχθεί στην κατοχή της άνευ οικονομικής αξίας διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange - IBOE) που ήταν προϊόντα απάτης, λαμβάνοντας ως εγγύηση-αντασφάλιση γνήσια ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος».

Ο ίδιος στο υπόμνημα απαντά ότι η κατηγορία δεν ισχύει διότι στην πρόταση συμφωνίας που είχε υποβάλει ανέφερε ότι η σύμβαση θα υπογραφόταν «εφόσον ρευστοποιηθούν» τα IBOE.

Ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του, ενώ υποστηρίζει ότι κρυβόταν γιατί εξαιτίας του πλούτου του είχε «βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λέει ο Σώρρας. Από όσα λέει συμπεραίνουμε τα εξής:1) Οι καταθέσεις του σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και σε τράπεζες του εξωτερικού που ισχυριζόνταν ότι έχει είναι απάτη αφού κατ' αυτόν η περιουσία του συνίσταται σε2) Αξιόγραφα της Τράπεζας Ανατολής. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε κάτι με αυτό ο Σώρρας, αυτά τα αξιόγραφα που πωλούνταν ως συλλεκτικά γύρω στα 5-10 ευρώ, όπως και πολλά άλλα του είδους, να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία τους και να πωλούνται πάνω από 300 ευρώ σε γνωστό site δημοπρασιών.. Αλλά και πάλι κελεπούρι είναι, να αγοράσω καμιά κατοστή, μια και κυκλοφορούν άφθονα, αν είναι να κερδίσω 600 δις στο καθένα, μεγάλη προσφορά...σπεύσατε όλοι....!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ