Θεσσαλονίκη: Σε πλειστηριασμό βγαίνει διατηρητέο κτίριο στην Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη: Σε πλειστηριασμό βγαίνει διατηρητέο κτίριο στην Τσιμισκή Facebook Twitter
Πηγη: Grtimes.
0

Ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 15 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για το διατηρητέο κτίριο στη γωνία της οδού Τσιμισκή 2 με Κατούνη. Επί πολλά χρόνια, το κτίριο φιλοξενούσε στο ισόγειό του ένα από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της πόλης,  σε απόσταση «αναπνοής» από το κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στην Κατούνη.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει σημαντική εμπορική και τουριστική κίνηση. Ωστόσο, αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια πώλησης του συγκεκριμένου  ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή των Κάτω Λαδάδικων, σε ένα οικισμό που κηρύχθηκε διατηρητέος ιστορικός το 1985.

Το εμβληματικό κτίριο, που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1920,  διαθέτει συνολική επιφάνεια 1.570 τ.μ. και αποτελείται από ένα κατάστημα, ισογείου και 1ου ορόφου συνολικής επιφάνειας 477 τ.μ. και τεσσάρων επιπλέον ορόφων με χρήση γραφείου συνολικής επιφάνειας 1.093 τ.μ..

Το 1994 και στα πλαίσια της αναβίωσης των Λαδάδικων, η τότε Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης που ήταν η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, ανέθεσε την αποκατάσταση και ενίσχυσή του, η οποία και ολοκληρώθηκε το 1996. Επιπλέον, εργασίες ανακαίνισης έγιναν στο εσωτερικό του το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανή η σύνδεση της πώλησης του ακινήτου με αλλαγή της χρήσης του, αν και το νεοκλασικό κτίριο προσφέρεται για τη στέγαση γραφείων εταιρειών και φορέων κύρους.

Οι ενδιαφερόμενοι για το κτίριο θα πρέπει να εγγραφούν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέχρι την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Grtimes

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ