Θεσσαλονίκη: «Τοκογλύφοι με απήγαγαν και απειλούσαν να μου κόψουν τα πόδια»

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα τοκογλύφων καταγγέλλει 23χρονος - «Με απήγαγαν και απειλούσαν να μου κόψουν τα πόδια» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Θύμα κυκλώματος τοκογλύφων κατήγγειλε πως έπεσε ένας 23χρονος στη Θεσσαλονίκη, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει ακόμη και απαγωγή σε βάρος του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη για το protothema.gr, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο 23χρονος που ασχολιόταν με το non-fungible token (NFT), ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας, αντιμετώπισε οικονομικό πρόβλημα και χρειάστηκε 1.000 ευρώ. Το ποσό αυτό το ζήτησε από άτομο του φιλικού του κύκλου, έναν 21χρονο γιο μεγαλογιατρού, που σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης ελληνικού πανεπιστημίου.

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων, όταν ζήτησε τα 1.000 αυτά ευρώ μέσω του φίλου του, δεν φανταζόταν την ύπαρξη πιθανού κυκλώματος τοκογλυφίας. 

Σύντομα, οι «δανειστές» άρχισαν να γίνονται πιεστικοί απειλώντας, χειροδικώντας, ακόμη και απάγοντας κάποια στιγμή τον 23χρονο σε μια προσπάθεια να τον εκφοβίσουν και να τον αναγκάσουν να πληρώσει. 

«Τα ίδια πρόσωπα, αφού με απήγαγαν και με μετέφεραν σε απομονωμένο σημείο της πόλης, μου έλεγαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής ότι έχουν καθυστερήσει κι άλλοι να τους δώσουν τα δανεικά και πως τους πήγαιναν στον Χορτιάτη, συγκεκριμένα. Αυτά όλα θα τα πω ενώπιον των ίδιων και των δικαστικών αρχών. Λέγανε για τους δανειζόμενους ότι κάνουμε μαγκιές και ότι τους κοροϊδεύουμε. Το έλεγαν με τέτοιον τρόπο λες και ήταν επίτευγμα, ότι απειλούσαν τον κόσμο για να πάρουν τα λεφτά που ζητούσαν. Αυτά τα είπαν οι ίδιοι μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα είπαν ότι ο προηγούμενος που βρέθηκε στην ίδια θέση έκλαιγε και παρακαλούσε να δοθεί παράταση στην ημερομηνία καταβολής των χρημάτων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέντε είναι οι κατηγορούμενοι, ηλικίας έως 24 ετών, στην υπόθεση στην οποία ο 23χρονος δανείστηκε 2.000 ευρώ, εκβιαζόμενος να δώσει 8.650. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες ενώ οι δικηγόροι τους κάνουον λόγο για προσωπικές διαφορές δύο νέων ανθρώπων στις οποίες μπλέχτηκαν άθελά τους τρίτα πρόσωπα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM