Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις αύριο από την ΠΟΕΔΗΝ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις αύριο από την ΠΟΕΔΗΝ Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις αύριο από την ΠΟΕΔΗΝ (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Κινητοποίηση διοργανώνει αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η «πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & ΕΚΑΒ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, στα νοσοκομειακά ιδρύματα, κάνει λόγο για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αναφέροντας ότι «με την εμφάνιση της πανδημίας έχουν όλοι αντιληφθεί τη σημασία της Δημόσιας Υγείας», ωστόσο «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ».

Παραθέτει δε, σε ανακοίνωσή της και αναλυτική αναφορά με τα προβλήματα του εκάστοτε νοσοκομειακού ιδρύματος της Βόρειας Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων τέλος Απρίλη ήταν 1 δισ. ευρώ.

«Τα Νοσοκομεία χρειάζονται πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων 3.000 υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτονται συνταξιοδοτήσεις και σταδιακά οι κενές οργανικές θέσεις» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού όπως το χειμώνα. Να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Έρευνα για κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. «Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 και σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. ΜΕΘ COVID: 169 με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον. ΜΑΦ: 117 μπορούν να λειτουργήσουν άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «εάν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις».

Για την παρακολούθηση της πανδημίας, η Ομοσπονδία ζητάει «να αυξηθούν τα τεστ και να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παραθέτουμε έρευνα με τα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα διεκδικήσουμε λύσεις.

Η Δημόσια Υγεία υποφέρει από τις χρόνιες παθογένειες της υποχρηματόδοτησης και της υποστελέχωσης. Τα προβλήματα οξύνθηκαν λόγω και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι Υγειονομικές Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, πρόβλημα στη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού. Δεκάδες συνάδελφοι έχουν νοσήσει. Υπάρχουν ελλείψεις αντιδραστηρίων, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, έλλειψη μοριακών αναλυτών, καθυστέρηση στην έκδοση των τεστ. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

Το επικουρικό προσωπικό που ήρθε για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πληρώνεται μισθούς, νυκτερινά και αργίες. Μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία λόγω αναστολής χειρουργείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και λόγω έλλειψης προσωπικού που κρατάνε κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Λίστα αναμονής για χειρουργεία στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υπερβαίνουν τον 1 ½ χρόνο (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΑΧΕΠΑ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ). Κλειστές κλίνες ΜΕΘ (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ) λόγω έλλειψης προσωπικού. Μη επαρκής φύλαξη. Έχουμε καθημερινά φαινόμενα βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού, κλοπές, βανδαλισμούς κ.α. Λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει εργασιακή εξουθένωση, αλλότρια καθήκοντα, μετακινήσεις από Νοσοκομεία στις ΥΠΕ και σε Κέντρα Υγείας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ: Νοσοκομείο αναφοράς για το covid-19. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη κυρίως Νοσηλευτικού προσωπικού. Παρά την μεγάλη έλλειψη παραμένουν υπάλληλοι του νοσοκομείου με απόσπαση στην 4η ΥΠΕ και σε Κ.Υ. και εσωτερικά του Νοσοκομείου σε αλλότρια καθήκοντα (ειδικά νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες). Το προσωπικό του ΟΑΕΔ δουλεύει 5 χρόνια στο Νοσοκομείο έχει εξειδικευτεί είναι στην πρώτη γραμμή και οι συμβάσεις λήγουν τον Φεβρουάριο του 2021.

Η ανεπαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου οδήγησε σε μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Πολύ παλιά μηχανήματα, χωρίς υλικοτεχνικές επισκευές προσπαθούν με δωρεές να διορθώσουν την κατάσταση επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Τα αντιδραστήρια δεν επαρκούν για τον έλεγχο του covid και έτσι αργούν να βγουν τα αποτελέσματα σε ασθενείς και προσωπικό.

Γ.Ν. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ: Είναι το μοναδικό αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα που εξυπηρετεί ταυτόχρονα Θεσσαλία και Ήπειρο. Η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη. Υπάρχουν 220 κενές οργανικές θέσεις. Στη νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν πάνω από 120 κενά.

Προσλήφθηκαν λόγω covid 11 Νοσηλευτές επικουρικοί που οι 5 καλύπτουν τα περιστατικά covid. Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με τους τραυματιοφορείς. Λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς υπάρχουν πολλές αναρρωτικές άδειες. Οι επικουρικοί Νοσηλευτές που ήρθαν δεν μπορούσαν να κάνουν βάρδιες σαββατοκύριακα και νύχτες λόγω έλλειψης κονδυλίων. Οι γιατροί που προσελήφθησαν για το covid είναι απλήρωτοι. Επιστρέφουν από άδεια οι εργαζόμενοι κάνουν το τεστ και εργάζονται κανονικά πριν βγει το αποτέλεσμα.

Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει μηχάνημα μοριακού ελέγχου για τα περιστατικά covid-19. Μεγάλη είναι η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού, Τραυματιοφορέων και τεχνικών (θερμαστές, υδραυλικοί κλπ.) Επίσης υπάρχει έλλειψη και στο Διοικητικό προσωπικό. Τα υλικά όπως γάντια, μάσκες είναι στα όρια δεν φτάνουν.

Γ.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο Νοσοκομείο σε Διοικητικό, Νοσηλευτικό προσωπικό και στην τεχνική υπηρεσία. Υπάρχει έλλειψη στα γάντια.

Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Το Νοσοκομείο γίνεται αναφοράς για covid-19 μετατρέπουν γι' αυτό το σκοπό κάποιες κλινικές. Η Α' παθολογική γίνεται covid, η ψυχιατρική είναι σε αναστολή. Χρωστάνε πολλά ρεπό και άδειες. Η Α΄ παθολογική γίνεται κλινική κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μειώνονται τα κρεβάτια από άλλες κλινικές.

Γ.Ν. ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη προσωπικού κυρίως τεχνικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Από υλικά καλύπτονται από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Γ.Ν. ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ: Υπάρχει έλλειψη σε Νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργήθηκε προληπτικά τμήμα για ασθενείς με covid 19, χωρίς κατάλληλη υποδομή, το οποίο δε συμπεριλαμβάνεται στα 4 νοσοκομεία που ορίσθηκαν από το υπουργείο.

Παρά τη σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού μετακινήθηκαν 15 νοσηλευτές με προϊσταμένη μαζί σε αυτό το τμήμα που δε νοσηλεύει ακόμη ασθενείς με covid 19 ούτε ορίσθηκε ακόμη. Αποτέλεσμα να συρρικνωθούν 3 τμήματα σε ένα όπως ορθοπεδική ουρολογική χειρουργική σε πολύ μικρό χώρο και χωρίς νοσηλευτές.

Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχει 330 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 230 καλύπτονται με προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές εργασίας. 8 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά από τα 20 λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης λόγω ελλείψεων σε τεχνολογικό και επιστημονικό προσωπικό παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην επεξεργασία των δειγμάτων για covid-19 λόγω φόρτου εργασίας.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη ΜΑΠ (γάντια, μάσκες). Η μετακίνηση ενός Γιατρού και 10 Νοσηλευτών από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για τις ανάγκες της πανδημίας, έχει δημιουργήσει σοβαρές ελλείψεις.

Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού κυρίως σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν ξεκίνησε να γίνεται ακόμη το τεστ covid παρόλο που είναι Νοσοκομείο αναφοράς. Από υλικά οριακά είναι σε γάντια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

Γ.Ν. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσώ τραυματιοφορέας και φύλακας κάνουν την διαλογή περιστατικών κορωνοϊού. Στην είσοδο του νοσοκομείου υπάρχουν οι ειδικότητες αυτές όπου υποδέχονται τα πιθανά ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού και προχωρούν τηλεφωνικά σε οδηγίες τι θα κάνουν.

Προβλήματα δημιουργούνται στην Ψυχιατρική κλινική από έλλειψη προσωπικού. Έχει ελλείψεις από διάφορες ειδικότητες σημαντικές όπως κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους κ.α. με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το Νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει τις δουλειές τους. Για να χορηγηθούν λίγες ημέρες άδειες προσωπικού κάνουν κανονική βάρδια ένας νοσηλευτής και ένας τραυματιοφορέας μαζί και αυτό είναι εξαντλητικό για τον νοσηλευτή της βάρδιας γιατί ο τραυματιοφορέας δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του νοσηλευτή.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι Γιατροί είναι κυρίως επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις και δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι.

Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη όλων των ειδικοτήτων προσωπικού.

Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη κυρίως Ιατρικού προσωπικού. Υπάρχει επίσης έλλειψη σε μάσκες και γάντια τα οποία είναι οριακά.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Στο Νοσοκομείο Κατερίνης υπάρχει έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό σε κάποιες ειδικότητες. Από Νοσηλευτικό προσωπικό είναι καλυμμένο το Νοσοκομείο όπως και σε βοηθητικό.

ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού και βοηθητικού. Δεν προσλαμβάνεται προσωπικό και πολλοί υπάλληλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί. Επίσης υπάρχει έλλειψη σε μάσκες και γάντια τα οποία είναι οριακά και δεν επαρκούν.

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων.

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΚΙΛΚΙΣ: Το σημαντικότερο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Γουμένισσας είναι ότι δεν λειτουργεί η χειρουργική κλινική λόγω έλλειψη χειρουργού. Υπήρχαν δύο χειρούργοι από τους οποίους ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και με ένα γιατρό δεν γίνονται χειρουργεία.

Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Νοσοκομείο είναι ότι αν και δεν είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, νοσηλεύει ασθενείς με ύποπτα κρούσματα και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που κάνουν έως και 4 μέρες να εκδοθούν. Χρειάζονται οπωσδήποτε μοριακό αναλυτή για εξέταση κρουσμάτων. Υπάρχει έλλειψη από Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές, Διοικητικούς υπαλλήλους και από διάφορες άλλες ειδικότητες.

Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Τραγική έλλειψη σε προσωπικό όλων των κλάδων, ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό που φθάνει το 40%. Λόγω της αυξημένης επάνδρωσης σε νοσηλευτικό στα τμήματα ασθενών με Covid 19, μειώνονται οι λειτουργίες σε άλλα τμήματα.

Η καινούργια ΜΕΘ - εντατική διαθέτει 5 κλίνες , αλλά λειτουργούν μόνο 3 λόγω της έλλειψης προσωπικού.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ:

Κ.Υ. ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ: Οι γιατροί έχουν οργανική θέση στο Κ.Υ. αλλά μετακινούνται. Οργανικά φαίνεται ότι καταλαμβάνουν τη θέση αλλά δεν εμφανίζονται. Τα υλικά έρχονται με καθυστέρηση. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη και υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου ο οποίος κάνει όλες τις μετακινήσεις ( επείγοντα και προγραμματισμένα).

Χρησιμοποιείται από το ΕΚΑΒ ενώ η οργανική του είναι στο Κ.Υ. με αποτέλεσμα να μένει χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας πολλές φορές.

Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Υπάρχει έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού. Λείπουν πολλές ειδικότητες όπως Παιδίατρος, Καρδιολόγος, γενικοί γιατροί. Το Ακτινολογικό εργαστήριο είναι παμπάλαιο και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχουν ελλείψεις στα υλικά όπως, γάζες, νάρθηκες, επίδεσμοι κλπ. Φύλαξη δεν υπάρχει παρά μόνο κάμερες με καταγραφικό υλικό που τις τοποθέτησε το σωματείο εργαζομένων με δικά του έξοδα. Υπάρχει έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και τραυματιοφορέων.

Κ.Υ. ΣΚΥΔΡΑΣ: Υπάρχουν γενικοί ιατροί και 1 Παιδίατρος. Δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων και οι διακομιδές γίνονται μέσω ΕΚΑΒ. Φύλαξη δεν υπάρχει.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ:
Κ.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Τα υλικά είναι οριακά και έρχονται καθυστερημένα. Το κτίριο θέλει ανακαίνιση υπάρχουν προβλήματα γιατί είναι δεκαετίας του 1986. Δεν υπάρχουν security. Υπάρχει έλλειψη τραυματιοφορέων. Το Κ.Υ. διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά επειδή υπάρχουν 2 οδηγοί καλύπτονται από το ΕΚΑΒ και υπάρχουν καθυστερήσεις.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ:
Κ.Υ. Ν. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Υπάρχει έλλειψη από ειδικότητες γιατρών. Δεν υπάρχει φύλαξη. Δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο και εξυπηρετούνται μόνο μέσω του ΕΚΑΒ και αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις.

Κ.Υ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ: Ειδικότητες δεν υπάρχουν από γιατρούς, υπάρχουν μόνο γενικοί ιατροί. Οι διακομιδές γίνονται μόνο μέσω ΕΚΑΒ με καθυστερήσεις. Υπάρχει μόνο ένας φύλακας.

Κ.Υ. ΝΙΓΡΙΤΑΣ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κτιριακό. Χρειάζεται οπωσδήποτε Νοσηλευτικό προσωπικό γιατί είναι μεγάλη η έλλειψη.

Κ.Υ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ενώ εκπαιδεύουν το Νοσηλευτικό προσωπικό για το τεστ του covid, δεν υπάρχουν υλικά. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικών ειδικοτήτων. Χρειάζονται καινούργιο εξοπλισμό και χρηματοδότηση.

Κ.Υ. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Οι 2 φύλακες που είναι απαραίτητοι για το Κ.Υ. τους έχουν για τηλεφωνητές μόνο πρωινά. Από Νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν 4 άτομα κυκλικό ωράριο, οι 5 δηλώνουν ειδικά προβλήματα. Χρειάζεται ενίσχυση του Κ.Υ. Μηχανιώνας γιατί υπάρχει έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM