Αντιμέτωποι με σκύλο ράτσας πίτμπουλ ήρθαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη κυκλώματος.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τρεις ανθρώπους ελληνικής καταγωγής ηλικίας 33, 56 και 35 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα). Οι συλληφθέντες είναι μέλη κυκλώματος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ηγετικό στέλεχος.

 

Σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και για «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

 

Το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος αποτελούσε ο 33χρονος, έχοντας ως ρόλο την παραλαβή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας και τη μετέπειτα αποθήκευση και διακίνησή τους, με άμεση συνεργάτιδα την 35χρονη σύντροφό του.

 

Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης, χθες διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος μετέβη με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην Πολίχνη όπου παρέδωσε στον 56χρονο δύο δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους κιλών και  γραμμαρίων.

 

Στη συνέχεια και ενώ είχε ξεκινήσει η αστυνομική καταδίωξη, ο 56χρονος πέταξε στο έδαφος την παραληφθείσα ποσότητα που μετέφερε με αυτοκίνητο, η οποία και κατασχέθηκε, ενώ ο 33χρονος κατά την ακινητοποίησή του, αντιστάθηκε σθεναρά, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή σε σκύλο να επιτεθεί εναντίον των αστυνομικών.

 

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες, κατασχέθηκαν επιπλέον, από οικία που διαμένουν ο 33χρονος με την 35χρονη:

 

17 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 20 κιλών και 174 γραμμαρίων, 66 ναρκωτικά δισκία, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2 κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,ενώ από οικία του 56χρονου σε περιοχή της Χαλκιδικής και από το όχημα που οδηγούσε, κατασχέθηκαν: συσκευασία κάνναβης βάρους 23 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη.


Επίσης, κατασχέθηκαν τόσο η δίκυκλη μοτοσικλέτα, όσο και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για το αδίκημα της κλοπής.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.