Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε λούτρινα κουκλάκια - Πώς τα έστελναν σε χώρες της Ευρώπης

Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε λούτρινα κουκλάκια - Πώς τα έστελναν σε χώρες της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται δύο άνδρες και μία γυναίκα (34, 26 και 23 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία έκρυβαν ναρκωτικά μέσα σε λούτρινα κουκλάκια και στη συνέχεια τα διακινούσαν με δέματα ή φακέλους που ταχυδρομούσαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκαν στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ταχυδρομικά δέματα που περιείχαν, το καθένα, ένα λούτρινο αρκουδάκι, όπου αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης 24,70 γραμμαρίων και κάνναβης 60 γραμμαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν σε υποκαταστήματα εταιρειών διακίνησης δεμάτων άλλα 20 δέματα - φάκελοι, που επρόκειτο να αποσταλούν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες συσκευασίες συνολικά 121 γραμμάρια κοκαΐνης, 202 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα μεθαμφεταμίνης και ναρκωτικά δισκία.

Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε λούτρινα κουκλάκια - Πώς τα έστελναν σε χώρες της Ευρώπης Facebook Twitter

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν εκτός από ναρκωτικές ουσίες τα εξής αντικείμενα/εξοπλισμός:

  • μία μεταλλική μήτρα τυποποίησης ναρκωτικών,
  • έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • συσκευασίες αλουμινίου με τις οποίες συσκευάζονταν αεροστεγώς τα ναρκωτικά,
  • συσκευές θερμοκόλλησης, αφαίρεσης αέρα και σφράγισης,
  • εκτυπωτής ετικετών,
  • ετικέτες barcode των ταχυδρομείων,
  • φάκελοι αλληλογραφίας,
  • λούτρινα κουκλάκια κ.ά.

Ακόμη κατασχέθηκε το ποσό των 2.115 ευρώ αλλά κι ένα ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσουν για τις μετακινήσεις κατά τις παραδόσεις των ταχυδρομικών δεμάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ