ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Ακαδημία για γονείς και σεμινάρια για... σύγχρονες γιαγιάδες

Θεσσαλονίκη: Ακαδημία για γονείς και σεμινάρια για... σύγχρονες γιαγιάδες Facebook Twitter
1

Με μια Ακαδημία για γονείς αλλά και σεμινάρια για ...σύγχρονες γιαγιάδες, το πρόγραμμα "Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διασύνδεσης Έρευνας και Κοινωνικής Πράξης, φιλοδοξεί στην όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων μεταξύ των μελών των σημερινών οικογενειών.


Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την πρώτη Ακαδημία Γονέων στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Γονείς του Σήμερα - Μακριά Από τις Πρακτικές του Χθες" και σειρά σεμιναρίων με θέμα "Του παιδιού μου το παιδί: Η σύγχρονη γιαγιά και ο ρόλος της", που διοργανώνονται τον ερχόμενο μήνα (Νοέμβριο), στη Θεσσαλονίκη.


Οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία Γονέων θα προσεγγίσουν βιωματικά συγκεκριμένα ζητήματα ανατροφής παιδιών, και θα εξασκηθούν πρακτικά στις δεξιότητες επίλυσής τους, με βάση τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα από τον χώρο της ψυχολογίας και, αντίστοιχα, οι συμμετέχουσες στα σεμινάρια γιαγιάδες θα εμπλουτίσουν την αμέριστη αγάπη τους για τα παιδιά με νέες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις απαιτήσεις της σύγχρονης και ...πολύπλοκης εποχής μας.


Τόσο οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων όσο και τα σεμινάρια για γιαγιάδες θα διεξάγονται από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη μέχρι τον Μάιο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα για τους γονείς παιδιών 6-12 ετών, οι ώρες λειτουργίας της Ακαδημίας είναι 8:30-10:00 ή 21:00-22:30 και για τους γονείς παιδιών 13-17 ετών, από 12:30-14:00 ή 19:00-20:30. Για τις δε γιαγιάδες, οι συναντήσεις έχουν οριστεί κάθε Τετάρτη από 17:00-18:30.


Οι γονείς θα ασχοληθούν με αντικείμενα όπως την προστασία της παιδικότητας των παιδιών, τις δραστηριότητές τους (πόσες, ποιες και πότε), την τεχνολογία και ποια συγκεκριμένα κενά (πρέπει να) καλύπτει, τις τεχνικές διαχείρισης χρόνου (time management) για παιδιά και εφήβους, πώς μπορούν οι γονείς να εντοπίσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες των παιδιών τους και να καλλιεργήσουν κλίσεις τους, πώς τα παιδιά μαθαίνουν (και αποδέχονται) τις αδυναμίες τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση, τις τεχνικές διαχείρισης θυμού (παιδιών και γονέων), απογοήτευσης και άγχους, τη σεξουαλικότητα, τη δημιουργία ισότιμων σχέσεων/τεχνικών "συναισθηματικής διεκδίκησης", τη σεξουαλικότητα, τις τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων, τον ρόλο του χιούμορ στη ανατροφή των παιδιών κ.ά. Αντίστοιχα, η θεματολογία για τις γιαγιάδες αφορά τις σύγχρονες αρχές της ψυχολογίας για την ανατροφή των παιδιών, τις δεξιότητες επικοινωνίας ανάμεσα στο τρίπτυχο γιαγιά-μαμά-παιδί, την επίλυση συγκρούσεων, τη θέσπιση ορίων και την καλλιέργεια ισότιμων σχέσεων και την εκπαίδευση στις τεχνικές της "αφηγηματικής συμβουλευτικής".


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ. 2310-891.308, και 6973-054.422.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ