Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα και την πίεση που συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τα νοσοκομεία της πόλης. 

 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η πληρότητα στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό προσεγγίζει το 80%, ενώ χθες καταγράφηκαν 341 νέες μολύνσεις στην πόλη. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η εφημερία στο Ιπποκράτειο έκλεισε με 31 εισαγωγές. Τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν περίπου 15 έως 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία.

 

Αύριο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα θα μεταβούν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη εν μέσω αυτών των επιδημιολογικών εξελίξεων, όπου θα συναντηθούν και με δημάρχους της περιοχής. 

 

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εχθές 341 νέες μολύνσεις για τη Θεσσαλονίκη, αριθμός που βρισκόταν αρκετά κοντά -μόλις 28 λιγότερα- από αυτόν της πολυπληθούς Αττικής. Παρόμοια η εικόνα και την Κυριακή με την Αττική να καταγράφει 230 κρούσματα και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στις 226 νέες μολύνσεις.