Θεμιστοκλέους: «Τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις» - Στο 2,75% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: «Τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις» - Στο 2,75% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το 2,75% αγγίζει το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί καλύπτουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις άρα δεν υπάρχει ανησυχία. Ειδικά για την AstraZeneca αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία» επεσήμανε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα αυξηθούν εντός του Φεβρουαρίου κατά 300, φτάνοντας συνολικά τα 700.

Πόσες δόσεις περιμένουμε από κάθε εταιρεία

Η Ελλάδα παρέλαβε σήμερα από την Pfizer 90.000 δόσεις του εμβολίου και αναμένει έως το τέλος Μαρτίου 1.415.000 δόσεις από την Pfizer και 240.000 από την Moderna.

Όσον αφορά την AstraZeneca, μετά από σημερινή επικοινωνία της Αθήνας με την φαρμακοβιομηχανία προκύπτει ότι θα παραδώσει περισσότερες δόσεις από το αναμενόμενο, συνολικά 540.000 τον Μάρτιο.

  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ