Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το τέταρτο του τέταρτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

 

«Ο μόνος τρόπος να νικηθεί μια πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Το όπλο μας είναι ο εμβολιασμός και πρέπει οι συμπολίτες μας να πεισθούν να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.
 

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «τα ποσοστά εμβολιασμού πρέπει να αυξηθούν, πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

 

Ερωτηθείς για την τρίτη δόση στους κάτω των 50 ετών, ο ίδιος τόνισε πως «είναι πιθανό να έρθει σύντομα»


«Λογικά θα έρθει. Περιμένουμε κάποια περισσότερα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έτσι ώστε να μας δώσει τις οδηγίες. Αλλά αναμένεται να ανοίξει για όλους κάποια στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά. 
 

Στην ερώτηση αν χρειάζεται εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κάθε χρόνο, ανέφερε πως «αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή είναι πως η τρίτη δόση είναι αρκετή ώστε να αποκτήσεις μόνιμη ανοσία και να μη χρειάζεται εμβόλιο όπως της γρίπης που το κάνουμε κάθε χρόνο» πρόσθεσε. 

 

«Ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί σε μια βαριά γρίπη, την οποία θα πρέπει το σύστημα υγείας να διαχειρίζεται όπως διαχειρίζεται τη γρίπη μέχρι στιγμής» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.