Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου άλλαξε την κατάθεσή της για την Ίριδα

Πάτρα: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου άλλαξε την κατάθεσή της για τον θάνατο της Ίριδας Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, φαίνεται πως άλλαξε την κατάθεσή της όσον αφορά στην υπόθεση της μικρής Ίριδας, την οποία εντόπισε η ίδια νεκρή.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετέβη χθες, υπό άκρα μυστικότητα, στην ανακρίτρια για να δώσει νέα κατάθεση για την πολύκροτη υπόθεση. Αυτή τη φορά δεν συνοδευόταν από τη μητέρα της, όπως συνήθιζε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η ανακρίτρια στάθηκε σε τρία σημεία όταν αφορά στον θάνατο του μωρού, μετά και την κατάθεση της θείας του στη ΓΑΔΑ κατά την οποία φαίνεται πως άλλαξε δύο σημαντικά στοιχεία.

Αρχικά, η κα Πισπιρίγκου είπε στην προηγούμενη κατάθεσή της στα μέσα Ιουνίου πως το βράδυ πριν από τον θάνατό της η Ίριδα δεν είχε στο πρόσωπό της τα σημάδια που είχε την επομένη. Ειδικότερα, όταν της έδειξαν φωτογραφίες επεσήμανε πως δεν είχε παρατηρήσει σημάδια στο παιδάκι την προηγουμένη του θανάτου.

Σημειώνεται πως τα σημάδια αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιατροδικαστική εξέταση, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας. 

Ακόμα, ένα δεύτερο σημείο που άλλαξε στην τότε κατάθεσή της ήταν το πόσο χρόνο έλειπε η αδελφή της από δίπλα της, πριν βρεθεί το παιδί νεκρό. Αρχικά είχε υποστηρίξει πως κοιμούνταν όταν το μωρό έκλαψε και η Ρούλα έφυγε από κοντά της για μισό λεπτό και ξαναγύρισε. Στη ΓΑΔΑ ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σημείωσε πως δεν είχε καλή αίσθηση του χρόνου καθώς κοιμόταν και άρα δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πόση ώρα έλλειπε. Επεσήμανε, δε, πως όταν επέστρεψε τη ρώτησε εάν έχει ταΐσει το παιδί, κάτι που θα απαιτούσε σίγουρα περισσότερο χρόνο από λίγα δεύτερα. 

Με βάση τα παραπάνω, η ανακρίτρια στάθηκε σε αυτά τα τρία σημεία:

  • τον χρόνο που βρέθηκε νεκρό το μωρό
  • τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής
  • το πόση ώρα έμεινε η μητέρα με το παιδί

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών για τους θανάτους και των τριών παιδιών. 

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γιατρός που είχε κουράρει τόσο τη Μαλένα όσο και τη Τζωρτζίνα, έχει δώσει περί τις 10 καταθέσεις έως τώρα. 

Μετέβη και στην ανακρίτρια και στις επίμονες ερωτήσεις για το εάν ο θάνατος της Μαλένας ήταν αποτέλεσμα ηπατικής ανεπάρκειας, δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όσον αφορά στο σημάδια στο πρόσωπό της, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν προκλήθηκαν από την προσπάθεια ανάνηψης της μικρής ή προέκυψαν αλλιώς.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ