Τέμπη: Ο Ντογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας

Τέμπη: Ο Ντογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Να αποσταλούν όλοι οι φάκελοι της τελευταίας 15ετίας, που αφορούν σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα σε όλο το δίκτυο ζήτησε ο  Ισίδωρος Ντογιάκος, από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ΟΣΕ υποχρεούται, σύμφωνα με την Καθημερινή, να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε σε ό,τι αφορά στις ποινικές ευθύνες για τους υπαίτιους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή των φακέλων, ζητήθηκε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να ελεγχθεί αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, αν καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι κλπ ή εάν υπήρχαν και άλλα πρόσωπα, στα οποίες δεν στράφηκαν ως όφειλαν οι έρευνες.

Σημειώνεται ότι ήδη επανελέγχεται ο φάκελος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017 με τέσσερις νεκρούς.

Με πληροφορίες της Καθημερινής

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM