Τέλος σε χύμα τσίπουρο και τσικουδιά - Δεκάδες «παραβάσεις» έδειξαν οι έλεγχοι

Τέλος σε χύμα τσίπουρο και τσικουδιά - Δεκάδες «παραβάσεις» έδειξαν οι έλεγχοι Facebook Twitter
0

Έλεγχοι της Γενικής Γραμματείς Εμπορίου διαπίστωσαν πως δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα τσίπουρο και τσικουδιά κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η γενική γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενέταξε στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση χύμα τσίπουρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΡΟΥΜΠΙΟ

Ελλάδα / Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Μέσα σε δύο ημέρες πήραν την απόφαση για την αποπομπή» είπε η δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση στον Λευκό Οίκο

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ήταν ενήμερη για την απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης, παρά τη «θερμή υποδοχή» στον Μάρκο Ρούμπιο
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Κατήγγειλε προσπάθεια χρηματισμού για να σταματήσει να μιλά για την υπόθεση

«Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν. Εμείς βρίσκουμε στοιχεία, εμείς παλεύουμε. Δεν ήρθε ένας να μας πει μια συγγνώμη. Λίγη ανθρωπιά δεν υπάρχει» είπε ο Πάνος Ρούτσι
THE LIFO TEAM