Τελευταία η Ελλάδα στις ταχύτητες ίντερνετ– Τι έδειξε έκθεση της Eurostat

Τελευταία η Ελλάδα στις ταχύτητες ίντερνετ– Τι έδειξε έκθεση της Eurostat Facebook Twitter
0

Στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με το ποσοστό κάλυψης στις ταχύτητες του ίντερνετ βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Eurostat

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, το 2021 το 70% των νοικοκυριών στην Ευρώπη είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε σύγκριση με το 13% του 2013, ενώ παρόμοια πρόοδος έχει επιτευχθεί και στην κάλυψη μικρών πληθυσμιακά περιοχών, με τις συνδέσεις VCHN να καλύπτουν πλέον το 37% της ευρωπαϊκής έκτασης, έναντι 4% του 2013.

Ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και των δύο γραφημάτων, έχοντας το μικρότερο ποσοστό συνδέσεων VHCN στην ΕΕ καθώς μόλις το 20% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, ενώ η κάλυψη σε περιοχές με λίγους κατοίκους (λιγότερους από 100 ανά τετ. χλμ.) δεν ξεπερνά το 1%.

Τελευταία η Ελλάδα στις ταχύτητες ίντερνετ– Τι έδειξε έκθεση της Eurostat Facebook Twitter

«Το 2021 η Μάλτα κατέγραψε ρεκόρ στην κάλυψη ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων (100% των νοικοκυριών), με το Λουξεμβούργο (96%), τη Δανία (95%) και την Ισπανία (94%) να ακολουθούν. Αντίθετα αποτελέσματα καταγράφει η Ελλάδα (20%), η Κύπρος (41%) και η Ιταλία (44%). Σε οικιστικές περιοχές με μικρό πληθυσμό, η Μάλτα κατέχει επίσης την πρωτιά (100%), με το Λουξεμβούργο, τη Δανία και την Ολλανδία να ακολουθούν επιτυγχάνοντας το 79% της κάλυψής τους. Η μικρότερη κάλυψη καταγράφεται στην Ελλάδα (0%), την Τσεχία (7%) και τη Φιλανδία (12%)», τονίζει η Eurostat.

Η Eurostat σε προηγούμενη έκθεση της είχε παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες χρήστες του ίντερνετ πληρώνουν πιο ακριβά από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η Ελλάδα είχε διαφορά της τάξης του 63% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο όσον αφορά τις τιμές χρήσης του Internet το 2019 και ήταν στη δεύτερη θέση με το ακριβότερο ίντερνετ πίσω από το Βέλγιο.

Τελευταία η Ελλάδα στις ταχύτητες ίντερνετ– Τι έδειξε έκθεση της Eurostat Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM