Ταξιάρχος επί τιμή η Λέλα Καραγιάννη με Προεδρικό Διάταγμα

Ταξιάρχος επί τιμή η Λέλα Καραγιάννη με Προεδρικό Διάταγμα Facebook Twitter
Ταξιάρχος επί τιμή η Λέλα Καραγιάννη με Προεδρικό Διάταγμα
0

Προεδρικό Διάταγμα για την απονομή του βαθμού του Ταξιάρχου επί τιμή στην Λέλα Καραγιάννη αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

«Απονέμουμε στην Ελληνίδα αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, αρχηγό της Οργάνωσης Πληροφοριών και Δολιοφθοράς "Μπουμπουλίνα", Λέλα Καραγιάννη, για τον απαράμιλλο ηρωισμό της, την αυτοθυσία και την αφοσίωση που επέδειξε προς το Ελληνικό Έθνος, τα οποία την κατέστησαν στη μνήμη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων ως Εθνικό ιδεώδες, το βαθμό του Ταξίαρχου επί τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.3883/2010» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και σχετική απόφαση του ΣΑΓΕ.

Την ιστορία της αγωνίστριας που εκτελέστηκε το 1944 στο Άλσος Χαϊδαρίου, μαζί με άλλους 27 αγωνιστές της Αντίστασης, αφηγήθηκε ο γιος της.

«(Η μητέρα) Βρήκε τον τρόπο να κατασκοπεύει τις κυριότερες υπηρεσίες του εχθρού. Οργάνωσε πιο καλά τα σχέδιά της, και χρειαζόταν ικανά στελέχη για να την βοηθήσουν. Μάζεψε γύρω της και άλλους ένθερμους πατριώτες. Έτσι η ομάδα της πλουτίσθηκε με πολλά δυναμικά στελέχη και μεταβλήθηκε, μετά την στελέχωση αυτή, σε αντιστασιακή οργάνωση, την οποία η μητέρα ονόμασε «Μπουμπουλίνα» (απ' το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη)» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ