ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση του lockdown: Πότε ανοίγουν σινεμά, γυμναστήρια - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τα επόμενη βήματα στη χαλάρωση του lockdown: Πότε ανοίγουν σινεμά, γυμναστήρια - Αναλυτικά οι ημερομηνίες Facebook Twitter
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown - Eurokinissi
0

Η έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών, μετά την άρση της χρήσης SMS και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, έχει προκαλέσει την ανησυχία κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.

Μαξίμου και υγειονομικές αρχές υπενθυμίζουν πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν πρέπει να φέρει εφησυχασμό και πως ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στην κοινωνία και μπορεί να υπάρξει διασπορά.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει» διεμήνυσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία του κορωνοϊού, επεσήμανε ότι «η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ».


«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

Οι ημερομηνίες άρσης μέτρων 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, την προσεχή Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν ξανά στο κοινό τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%. 

Έπεται η επαναλειτουργία, στις 28 Μαΐου, των ζωντανών θεαμάτων (θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους).

Ενώ στις 31 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα γυμναστήρια με αναλογία πληθυσμού ένα άτομο ανά 10 τ.μ και δύο self test εβδομαδιαίως για τους εργαζομένους. Την ίδια ημέρα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά οι υπηρεσίες ευεξίας καθώς και οι χώροι δεξιώσεων σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης. 

Στις 7 Ιουνίου ανοίγουν οι οίκοι ανοχής. Ενώ εντός Ιουνίου, χωρίς σαφή ημερομηνία προσώρας, προγραμματίζεται και η επαναφορά μουσικής στα καταστήματα εστίασης. Επίσης ενδέχεται να επιτραπούν δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων με όριο τα 100 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως, όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τότε θα ανοίξουν:

  • Εστίαση:  Λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70 % της δυναμικότητας
  • Λούνα παρκ – εμποροπανηγύρεις κλπ: Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου
  • Παιδότοποι /Λειτουργία με το υγειονομικό πρωτόκολλο
Ελλάδα
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ