Σύψας: Με ανησυχούν οι εικόνες άναρχου συνωστισμού σε παραλίες ή πλατείες- Θα μας βγουν ξινές

Σύψας: Με ανησυχούν οι εικόνες άναρχου συνωστισμού σε παραλίες ή πλατείες- Θα μας βγουν ξινές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την έντονη ανησυχία των ειδικών για τον συνωστισμό σε παραλίες ή πλατείες εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτές οι εικόνες θα μας βγουν ξινές, θα έχουμε εστίες υπερμετάδοσης».

Ο κ. Σύψας, μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, παρατήρησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται ότι δεν τηρούνται οι αποστάσεις σε παραλίες και πλατείες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό.

«Ο συνωστισμός είναι αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας. Αν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, ο κορωνοϊός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό είτε σε κλειστό χώρο», είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κάποιος που έχει μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να μολύνει 2-3 άτομα. Αν υπάρχει συνωστισμός, μπορεί να μολύνει 5-10 άτομα, εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. «Ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος ακόμη και σε ανοιχτό χώρο», υπογράμμισε.

«Το μόνο που με ανησυχεί είναι αυτές οι εικόνες άναρχου συνωστισμού σε χώρους που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς, να κάνει ιχνηλάτηση. Μπορεί να αποτελέσουν εστίες πυροδότησης της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.

«Δεν μπορεί η πολιτεία να ελέγξει τους πάντες, πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά, αυτές οι εικόνες θα μας βγουν ξινές γιατί θα έχουμε εστίες υπερμετάδοσης. Πρέπει ο κάθε πολίτης να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Δεν μπορούμε να είμαστε όρθιοι με ένα ποτό ο ένας πάνω στον άλλον, θα υπάρξει διασπορά. Και αν υπάρξει διασπορά και ανεβαίνουν τα κρούσματα, μην περιμένουμε τότε τουρισμό ή οικονομική ανάκαμψη», προειδοποίησε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι «μπορούμε να περάσουμε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι, χωρίς συνωστισμό σε σοκάκια, παραλίες ή μπαρ».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ