Σύψας για κορωνοϊό: «Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο»

Σύψας για κορωνοϊό: «Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» Facebook Twitter
Σύψας για κορωνοϊό: «Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο»
0

Την πεποίθηση ότι το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο και το φάρμακο κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας επισημαίνοντας πως «Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο».

Το ίδιο αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την ανακάλυψη του εμβολίου, σημειώνοντας πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο». Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε ειδική εκπομπή του Fox News, το βράδυ της Κυριακής.

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε» διευκρίνισε ο καθηγητής αναφορικά για το τι πρέπει να αναμένουμε το καλοκαίρι.

Πρόσθεσε δε, πως «Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Για τη χρήση μάσκας ο Νίκος Σύψας διευκρίνισε πως «Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα» ενώ σε ό,τι αφορά στα τεστ υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί».

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ