Συνελήφθη οδηγός ταξί ο οποίος αφαιρούσε τραπεζικές κάρτες από επιβάτες στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη οδηγός ταξί ο οποίος αφαιρούσε τραπεζικές κάρτες από επιβάτες στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένας 45χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου 2025 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Συντάγματος. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και κλοπή.

Ο 45χρονος φαίνεται πως είχε αναπτύξει συστηματική εγκληματική δραστηριότητα, επιλέγοντας ως θύματα κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες που επιβιβάζονταν στο ταξί του.Αντί για πληρωμή με μετρητά, απαιτούσε να χρησιμοποιήσουν τραπεζική κάρτα, την οποία ζητούσε να του παραδώσουν. Στη συνέχεια, επικαλούμενος βλάβη του POS, ζητούσε επίμονα τους κωδικούς PIN των θυμάτων.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι υπήρχε άλλη συσκευή πληρωμής στον χώρο των αποσκευών, τα οδηγούσε εκεί. Ωστόσο, την ώρα της αποβίβασης, επιτάχυνε το όχημα, αφαιρώντας τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για αναλήψεις και πληρωμές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, επιδείκνυε ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς όταν οι ηλικιωμένες αντιλαμβάνονταν την απάτη, δεν δίσταζε να τις παρασύρει με το όχημά του για να διαφύγει, τραυματίζοντάς τες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, έχουν ήδη εξιχνιαστεί έξι περιστατικά, ενώ ο 45χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν περισσότερα θύματα και εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM