ΦΩΤΙΕΣ

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Να αναβληθεί η εξέταση από το ΚΑΣ για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Να αναβληθεί η εξέταση από το ΚΑΣ για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια Facebook Twitter
0

Την απόσυρση από τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ θέματος που αφορά την έγκριση ή μη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) πέντε αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου, Ερέτριας και Αμαρυνθίων στην Εύβοια, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Σύμφωνα με τον ΣΕΑ «το θέμα εισάγεται για να συζητηθεί κατά παράβαση του άρθρου 12 παρ. 1 και 2 του Ν. 3028/02», σύμφωνα με τον οποίο «οι αρχαιολογικοί χώροι εντός ή εκτός οικισμών κηρύσσονται και οριοθετούνται πριν από την εξέταση νέων αιτημάτων χρήσεων στους χώρους αυτούς».

Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν ότι «στην περιοχή όπου τοποθετείται το εν λόγω έργο υπάρχει ήδη πρόταση αναοριοθέτησης της κήρυξης αρχαιολογικού χώρου [...] ενώ τμήμα της έκτασης είναι περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021», και πως «ο φάκελος για την κήρυξη του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου έχει προωθηθεί σε χρόνο προγενέστερο της προώθησης της ΜΠΕ του εν λόγω έργου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM