Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νίκαια

Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νίκαια Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Νίκαια.

Το κάλεσμα από οργανώσεις και συλλογικότητες δόθηκε για τις 18:00 σήμερα στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια.

Με κεντρικό σύνθημα «Δημοκρατία όχι στην αστυνομική βία», πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται, τονίζοντας σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία στις ελεύθερους χώρους και τις πλατείες.

Κλειστοί με εντολή της αστυνομίας παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό «Νίκαια» και «Κορυδαλλός».

Σε διαδικτυακό κάλεσμά της, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Δοκιμασμένες και γνωστές από τα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας οι τακτικές της κυβέρνησης, δοκιμασμένες από φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος.

»Τη στιγμή που το σύστημα υγείας καταρρέει και τα πλήρως αποτυχημένα lockdown δεν πείθουν κανέναν, η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της συνεχίζοντας τη δολοφονική υγειονομική της πολιτική.

Όπως έχει φανεί, το δόγμα ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ-ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ αποτελεί τον μονόδρομό τους, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών και προετοιμασίας του εδάφους για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας που ήδη ο λαός βιώνει και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα».

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «Με έναν κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και ένα αστυνομικό κράτος επιχειρεί να καταλύσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και παράλληλα να καταπνίξει τις δυνάμεις του κινήματος αλλά και γενικότερα τις λαϊκές αντιδράσεις και τις τάσεις ανυπακοής και αγώνα που γεννιούνται. Από τις επιθέσεις στην πρυτανεία του ΑΠΘ, την προσπάθεια δολοφονίας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, την απρόκλητη δολοφονική δράση των συμμοριών ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διαφωνεί, μέχρι την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στη πλατεία της Νέα Σμύρνης και το όργιο βίας και καταστολής στις 09/03, το μήνυμά τους είναι σαφές: «Είμαστε αυτοί που εν μέσω πανδημίας θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Κεφαλαίου με οποιοδήποτε κόστος και, αν αυτό δεν σας αρέσει, δεν θα διστάσουμε να σας επιτεθούμε, να σας ξυλοκοπήσουμε, να σας δολοφονήσουμε…»

Το κάλεσμα καταλήγει λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν και μας πείθουν ακόμα περισσότερο για την αναγκαιότητα των αγώνων μας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ