ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση για τις γυναίκες διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Ημέρα της Γυναίκας

Συγκέντρωση για τις γυναίκες διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Ημέρα της Γυναίκας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΠΑΜΕ διοργανώνει την Τρίτη 8 Μαρτίου συγκέντρωση στα Προπύλαια, απευθύνοντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να τα βγάλουν πέρα.

 Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους συνταξιούχους, να διαδηλώσουν ενάντια στον νόμο «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό, ζητώντας μία σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις. «Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους» αναφέρει.

Το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ είναι «Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση. Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή».

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ θα διαδηλώσει ενάντια στην Ευρωπαική Ένωση και το ΝΑΤΟ, απαιτώντας να φύγει από το Αιγαίο και να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, καθώς επίσης να κλείσει η Βάση της Σούδας.

Επίσης, το ΠΑΜΕ ζητά να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM