Τρεις αλλοδαποί, που απήγαγαν και δολοφόνησαν έναν ομοεθνή τους ενώ ζητούσαν λύτρα λέγοντας πως είναι ζωντανός, αναμένεται οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θηβών.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 45, 44 και 40 ετών, έχουν προκύψει ενδείξεις εμπλοκής τους και σε άλλες υποθέσεις αρπαγής ομοεθνών τους. Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στην Τρίπολη, την Θήβα και τη Νέα Μανωλάδα. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 14 Μαρτίου δηλώθηκε από φιλικό πρόσωπο του θύματος, η εξαφάνιση του, στο τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι οι τρεις δράστες πριν από περίπου τρεις μήνες σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν την αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 34χρονου ομοεθνή τους, ενώ στη συνέχεια ο 45χρονος και ο 40χρονος, εκβίαζαν τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος.

 

Ειδικότερα, ο 40χρονος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και γνώριζε τον 34χρονο, τον έφερε σε επαφή με τον 45χρονο δράστη, προκειμένου να κανονίσουν μεταφορά του τελευταίου και άλλων ομοεθνών του, με το αυτοκίνητο του θύματος από το Άργος στη Βοιωτία. Το θύμα συμφώνησε να μεταφέρει τους ομοεθνείς του και στις 11 Μαρτίου μετέβη με το αυτοκίνητό του στο Άργος, όπου παρέλαβε τον 45χρονο και κινήθηκε προς την Βοιωτία. Κατά τη διαδρομή, στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών, το θύμα παρέλαβε στο αυτοκίνητό του και τον 44χρονο δράστη και συνέχισε την πορεία του προς την Ασωπία Βοιωτίας, όπου οι δυο δράστες τον οδήγησαν σε δύσβατη δασική περιοχή και αφού τον αποβίβασαν από το όχημά του, τον δολοφόνησαν.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τον τόπο που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και βρήκαν τη σορό του θύματος, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 12 Μαρτίου στη περιοχή Άρμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τμήματος Τανάγρας, με όλα τα έγγραφά του στο εσωτερικό του. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι ο 45χρονος και ο 40χρονος μετά την ανθρωποκτονία, εκβίαζαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αναφέροντάς τους ψευδώς ότι είναι ζωντανός και τον κρατάνε όμηρο, ζητώντας τους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, η εμπλοκή των δραστών σε τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις αρπαγής αλλοδαπών και εκβίασης συγγενικών τους προσώπων, ενώ τους τελευταίους δυο μήνες σχεδίαζαν να διαπράξουν ακόμη δυο αρπαγές ομοεθνών τους.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ