Στρατός: Από ποια ΕΣΣΟ θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες - Στρατιωτικές πηγές

Στρατός: Από ποια ΕΣΣΟ θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες - Στρατιωτικές πηγές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παπαγιωτόπουλο να προαναγγέλλει πως οι αλλαγές θα έρθουν σύντομα. 

Όπως αποκαλύπτουν στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το «Έθνος» μεταφέρουν πως η αύξηση της θητείας στον στρατό θα θεσμοθετηθεί τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση που η αύξηση δεν γίνει τον πρώτο μήνα του 2021, οι ΕΣΣΟ από τον Μάρτιο θα κληθούν να κάνουν 12μηνη θητεία.

 Προς το παρόν, η θητεία παραμένει εννιάμηνη για όσους δεν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και ο Ε.Σ διαθέτει περί τους 35. άνδρες. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες όμως, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αγγίξει τους 45.000 στρατευσίμους,

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός πριν από περίπου ένα μήνα, η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Κατά τον ίδιο, αυτό θα διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, και θα βοηθήσει και στη εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ισότητας για όλους τους στρατεύσιμους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ