Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ: Εκπνέει αύριο το τελεσίγραφο Κικίλια - Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν

Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ: Εκπνέει αύριο το τελεσίγραφο Κικίλια - Επίταξη γιατρών αν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προθεσμία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν ανταποκριθούν πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί ιατροί, ο υπουργός θα εισηγηθεί αύριο την επίταξη των υπηρεσιών τους ήδη , όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.  «Η πανδημία και η διασπορά της νόσου στη χώρα μας ακολούθησε το χειρότερο σενάριο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι όλη η Ελλάδα γίνεται μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές.

Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού, είπε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ.

«Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», τόνισε κι προσέθεσε ότι εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών.

«Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην μείνει κανείς ασθενής αβοήθητος», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον απόηχο του αρνητικού ρεκόρ των 3.465 νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες στην χώρα. Πλέον νοσηλεύονται 4.648 ασθενείς με COVID στο νοσοκομεία όλης της χώρας, 1.000 παραπάνω από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού ασθενών που μεταφέρονται στις κλίνες covid, αλλά και όσων χρήζουν διασωλήνωσης περιέγραψε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, (ΟΕΓΝΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου. «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ώρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ»

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε εξ ολοκλήρου covid νοσοκομείο ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων.

Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική συνολικά 550 κλίνες, από τις οποίες οι 450 είναι non Covid. 300 από τις κλίνες αυτές δίνει το Hellenic Health Care Group με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group διαθέτει 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και Όμιλος Αθηνών 50 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι 100 κλίνες Covid θα συνδράμουν το ΕΣΥ, διατίθενται 60 από τον Όμιλο της Ευρωκλινικής Αθηνών με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, και 40 από τον Όμιλο της Βιοϊατρικής με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ