Στο 21,7% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο

Στο 21,7% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο Facebook Twitter
0

Σε 21,7% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, σε σχέση με τον Μάρτιο (22%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Στην ευρωζώνη η ανεργία διαμορφώθηκε σε 9,1% τον Ιούνιο (έναντι 9,2% το Μάιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,1% και 8,6% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Μάιο και τον Ιούνιο).

 

Συνολικά τον Ιούνιο καταγράφονται 18,725 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,718 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

 

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% τον Απρίλιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), τη Γερμανία (3,8%) και τη Μάλτα (4,1%).

 

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα 1,041 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,2% και στις γυναίκες στο 26,2%.

 

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Απρίλιο στο 45,5%, έναντι 45,7% τον Μάρτιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (45,5%), την Ισπανία (39,2%) και την Ιταλία (35,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,8%).

 

Τον Ιούνιο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε 18,7% και στην ΕΕ στο 16,7%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM