Στήριξη υπουργού Δικαιοσύνης στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για Κουφοντίνα

Στήριξη υπουργού Δικαιοσύνης στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για Κουφοντίνα Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης την στήριξή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να ασκήσει αναίρεση κατά της απορριπτικής απόφασης των δικαστών Βόλου σε νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άσκηση της αναίρεσης ανήκει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επικρίνοντας ταυτόχρονα εκείνους που άσκησαν κριτική στην συγκεκριμένη εισαγγελική παρέμβαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου:

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου. Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.»

Τη βεβαιότητα του πως οι θεσμοί και η δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα. Σε δήλωσή του από την Κρήτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Θυμήθηκε ο Συριζα την ανεξαρτησία της δικαιοσυνης... γελάνε κι οι πέτρες...Που ήταν ο υπουργός όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για τον Ριχάρδο και την Ηριάννα. Ειναι από το ίδιο κόμμα που διέρρευσαν προσωπικές συνομιλίες δικαστή του ΣτΕ πριν τις άδειες. Ό Πολακης;; Όταν ψηφίζανε νόμο φωτογραφία για τον Ξηρο; Εκεί η δικαιοσύνη δεν είχε αξιοπρεπεια;Ούτε ο Αντρέας του 85-89 τέτοιο θεσμικό κατήφορο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ