Στην Ελλάδα το Σάββατο ο Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται στη χώρα μας από τις Βρυξέλλες

Στην Ελλάδα το Σάββατο ο Γιάννης Λαγός -Εκδίδεται στη χώρα μας από τις Βρυξέλλες Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει το απόγευμα του Σαββάτου ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αίτημα για την έκδοσή του στη χώρα μας, το οποίο και ενεργοποιήθηκε προ ημερών.
 

Στελέχη της αστυνομίας πρόκειται να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να τον παραλάβουν, ενώ η άφιξη της πτήσης στο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνει τις απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσή Αυγής και οπλοκατοχή, ενώ σε βάρος του υπάρχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Αρχικά, θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εφετών και στη συνέχεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Η μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού αναμένεται την Κυριακή.

 Δεν άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου

Ο Γιάννης Λαγός είχε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Εισαγγελίας Βρυξελλών να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, η οποία δεν κατατέθηκε.

Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μαίου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ