Στα σχολεία επιστρέφουν 26 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Στα σχολεία επιστρέφουν 26 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Facebook Twitter
0

Στα σχολεία επιστρέφουν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής-Επαγγελματικής εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών  έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την διαπιστωτική πράξη του νόμου 4172/13. Το Εφετείο απεφάνθη ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί:

Α. Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση. Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί ότι από τη μια αναστέλλεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και από την άλλη διατάσσεται η επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν.

Β. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κέρδισαν μια μεγάλη πρώτη μάχη και επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν.

Γ. Να θυμίσουμε ότι μέχρι χθες, οι θέσεις των συναδέλφων παρέμεναν κενές, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα μαθήματα ειδικότητας της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν αλλά και να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρόνια σπουδών οι μαθητές των ΕΠΑΣ.

Δ. Η πρόσφατη απόφαση δεν λύνει φυσικά το πρόβλημα ούτε των συναδέλφων ούτε και των μαθητών μας! Αποτελεί όμως μια νίκη που αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο! Έχουμε τη δύναμη, τελικά, να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που διαλύει τις ζωές μας!

Ε. Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, από το καλοκαίρι που ξεκίνησε το θέμα και όλο αυτό το διάστημα, στήριξε τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε ελπίζοντας στην τελική νίκη και την οριστική επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM