Ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ θα είναι από σήμερα και στο εξής τα σούπερ μάρκετ. Επίσης, αυτά που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί.

 

Σε περιοχές που είναι σε αυστηρό lockdown όπως το Άργος, ο Ασπρόπυργος, η Θήβα, η Λιβαδειά, οι Αχαρνές, το Ναύπλιο, η Πτολεμαΐδα και η Σπάρτη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 17:30.

 

Σε δηλώσεις του στο Mega για το πώς θα ελέγχεται ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τις αγορές στο λιανεμπόριο, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, τόνισε:

 

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σπουδαίο αυτό βήμα και δεν θα το κλωτσήσει, δεν θα μπούμε στη λογική να κυνηγάμε σαν το σκύλο με τη γάτα ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι που βρισκόμαστε κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος μπει στο παιχνίδι να σβήνει τα μηνύματα ή να εμπαίζει τις αρχές την ίδια στιγμή θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια θέσεων εργασίας της χώρας γιατί θα ξανακλείσει το εμπόριο και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε ότι η επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη.

 

»Ευελπιστώ όλοι να δείξουμε την ωριμότητα και την αγάπη προς τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την επανεκκίνηση και να μην βρεθούμε ξανά σε περιορισμούς. Δεν μπορεί να έχουμε πείσει τα παιδιά στα Δημοτικά να φοράνε τις μάσκες απαρέγκλιτα και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες που εμείς θέλουμε να κάνουμε τα ψώνια μας».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr