Σοφία Μπεκατώρου για Πετρούνια: Θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος του -Ήταν κακώς κείμενο

Η Σοφία Μπεκατώρου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
0

Για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, που προκάλεσαν σάλο, τοποθετήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, η Ολυμπιονίκης που αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, ανοίγοντας την υπόθεση του #metoo στην χώρα μας.

Η Ολυμπιονίκης, μιλώντας στο Mega, σχολίασε τις δηλώσεις, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, αλλά και τα όσα είπε στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας για να ανασκευάσει. «Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου.

«Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά τα θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε», πρόσθεσε.

Η Σοφία Μπεκατώρου στη συνέχεια δήλωσε: «Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεσή του [σ.σ. Λευτέρη Πετρούνια]. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια».

«Και μόνο γι’ αυτό είναι αξιέπαινα τα θύματα. Και από εκεί καιπέρα, νομίζω ότι συλλογικά εάν ως κοινωνία, αντί να κλείσουμε τα αυτιά μας, τα ανοίξουμε και να λειτουργήσει ο καθένας φορέας με τον τρόπου που πρέπει, τότε θα υπάρχει και η Δικαιοσύνη και ευχόμαστε όλοι να εξαλειφθεί η βία. Αυτό είναι το ζητούμενο», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το εάν έχει μιλήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε: «Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει τη δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο».

«Ο Λευτέρης έχει μια μεγάλη πορεία και είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα έχει βρει όλα έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με τη Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω, και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κάτι στο δικό τους παιδί, και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί», είπε, καταλήγοντας η Σοφία Μπεκατώρου.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ