Σχολεία: Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας και Γαργαλιάνος

Σχολεία: Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας και Γαργαλιάνος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, και η αναβολή από 7 για 14 του μηνός παραμένει πιθανή. 

Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα που δύο μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσαν ανοικτά ότι θα ταχθούν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων την ίδια ημερομηνία, χωρίς αναβολή. 

Ο Νίκος Σύψας γνωστοποίησε πως η εισήγησή του στην επιτροπή, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Χθες ο λοιμωξιολόγος είχε αφήσει ανοικτό, σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων, τα σχολεία να ξανακλείσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Την 7η Σεπτεμβρίου πρότεινε και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση να είναι «όλα έτοιμα», και η λειτουργία να γίνει αυστηρά με μάσκες και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Μαγιορκίνης για μέγεθος τάξεων

Το Σάββατο, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως «δεν έχει πειστεί» για τη σημασία του μεγέθους των σχολικών τάξεων σε ό,τι αφορά τον σχετικά αυξημένο αριθμό των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως στις επίσημες ανακοινώσεις της για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με παρουσία όλων των μαθητών. Η αντιπολίτευση είχε τότε αντιδράσει στο επιχείρημα της υπουργού πως ο μέσος αριθμός μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια, και σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι από 18 έως 22 παιδιά κατά μέσο όρο αλλά «όχι περισσότερο».

«Η απόσταση του 1.5 μέτρου είναι σημαντική για την μετάδοση με σταγονίδια και θα πρέπει να την τηρούμε όσο μπορούμε γενικά. Όπου δεν μπορούμε θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης με την χρήση μάσκας» γράφει μεταξύ άλλων ο δρ. Μαγιορκίνης. «Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στα σχολεία με γενικευμένη χρήση μάσκας στις τάξεις»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM