Σέρρες: «Ήθελα μόνο να τον τραυματίσω ελαφρά, είχα το μαχαίρι για λόγους προστασίας», ισχυρίζεται ο δολοφόνος του 20χρονου

Έγκλημα στις Σέρρες: «Ήθελα μόνο να τον τραυματίσω ελαφρά και να ξεφύγω να μη με χτυπήσει», λέει ο φερόμενος ως δράστης Facebook Twitter
ΕΡΤ
0

Ότι πάλεψε με το θύμα του στο πάρκο υποστηρίζει ο 21χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 20χρονου, στην Άνω Καμήλα των Σέρρών, κατά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο νέος άνδρας υποστήριξε ότι και στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση από το θύμα χωρίς να ανταποκριθεί ενώ ισχυρίστηκε πως ο 20χρονος γνώριζε πολεμικές τέχνες. Μεταξύ άλλων ζήτησε διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαγνωσθεί αν πάσχει από ψυχικό νόσημα καθώς όπως είπε, στο παρελθόν του είχαν χορηγηθεί φάρμακα, τα οποία ωστόσο δεν είχε πάρει.

Ο 21χρονος εξέφρασε μεταμέλεια για την πράξη του και περιέγραψε στον ανακριτή όλα όσα έγιναν το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

«Άρπαξα απεγνωσμένα σε μία ύστατη προσπάθεια να τον αναχαιτίσω το μαχαίρι που ευρίσκετο στο έδαφος και τον έπληξα μη έχοντας άλλη επιλογή στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να τον τραυματίσω και να απελευθερωθώ να γλιτώσω από το μένος του, καθώς υπερτερούσε πολύ στην σωματική διάπλαση, ήταν γερός, γυμνασμένος και γνώριζε πολεμικές τέχνες και δεν ήμουν αντικειμενικά σε θέση να αποκρούσω διαφορετικά την απρόσμενη αυτή επίθεση», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε πως το μαχαίρι το είχε μαζί του για «προληπτικούς λόγους προστασίας». Κατέθεσε ακόμα ότι τον διαπληκτισμό με το θύμα, τον προκάλεσε εκείνο, γεγονός όπως φέρεται να υποστηρίζουν και δυο αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 20χρονος φέρεται να είχε ενοχληθεί που ο δράστης ακολουθούσε στο Instagram μία κοπέλα, με την οποίαν συνδέονταν ερωτικά το θύμα και με την οποία πριν έναν χρόνο είχε ερωτικό δεσμό ο φερόμενος ως δράστης.Ωστόσο, ο 21χρονος διέψευσε την υπόθεση ερωτικής αντιζηλίας. 

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το θύμα τον είχε χτυπήσει στο παρελθόν χωρίς εκείνος να αντιδράσει και πρόσθεσε πως είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του πέρυσι.

«Έχω αποπειραθεί να θέσω τέλος στην ζωή μου πριν έναν χρόνο περίπου. Αντιμετωπίζω (σ.σ προβλήματα) λόγω της δύσκολης εφηβικής ηλικίας, της πρόωρης διάζευξης των γονιών μου της εγκατάλειψης μου, της στέρησης πατρικής φροντίδας , οικογενειακής στέγης, έντονα ψυχολογικά προβλήματα μου έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που δεν ελάμβανα» είπε μεταξύ άλλων.

Για το μοιραίο βράδυ δήλωσε πως συναντήθηκε τυχαία με το θύμα  στην Άνω Καμήλα Σερρών και του ζήτησε να μιλήσουν. Ο 21χρονος ακολούθησε το θύμα: «ήθελα μόνον να τον τραυματίσω ελαφρά και να ξεφύγω να μην με κτυπήσει».

Ωστόσο όταν συνειδητοποίησε τι συνέβη είπε στους αυτόπτες μάρτυρες να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο και τους γονείς του θύματος και κρύφτηκε «επειδή τρόμαξε» όπως είπε, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι με σκοπό να μιλήσει με την μητέρα του πρώτα και στη συνέχεια να παραδοθεί στις αρχές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
NEWSROOM