Δύο παιδιά, μαθητές λυκείου, έχασαν την ζωή τους στη Σάμο από τον ισχυρότατο σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

 

Οι μαθητές ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου.

 

Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό και για το άλλο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. 

 

Είχαν φύγει από το σχολείο τους και κατευθύνονταν προς την πλατεία όταν συνέβη το δυστύχημα. Όταν η ώρα πέρασε, οι δικοί τους θορυβήθηκαν και τα αναζήτησαν. Το ΕΚΑΒ τα απεγκλώβισε και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

 

Upd: Αεροδιακομιδή 14χρονου στην Αθήνα

 

Ένας 14χρονος μαθητής που τραυματίστηκε από κατάρρευση κτιρίου στον σεισμό που έπληξε την Σάμο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στο νοσοκομείο της Σάμου και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

 

Η μεταφορά γίνεται με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 . Εκτός από το 14χρονο αγόρι με πολλαπλά κατάγματα που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, και μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, μεταφέρεται στο ΚΑΤ.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ζωή και των δύο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη. Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ ακόμα 10 πολίτες της Σάμου μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι, όπου και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

 

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου.

 

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για την απώλεια των δύο παιδιών

 

Ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια των δυο παιδιών στη Σάμο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.