Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί μετά τα 5,4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική: «Θέλει προσοχή το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

Σεισμός στη Χαλκιδική: «Φόβοι για πολλούς μετασεισμούς, θέλει προσοχή το ρήγμα», λέει ο Λέκκας Facebook Twitter
Μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Χαλκιδική - Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
0

Την εκτίμηση ότι θα σημειωθούν μετασεισμοί σε ένα ρήγμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερη περίπτωση» εξέφρασε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής.

Ήδη σημειώνονται αλλεπάλληλες δονήσεις με ισχυρότερο – προς το παρόν – έναν σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 16:26 το μεσημέρι. Οι υπόλοιπες μετασεισμικές δονήσεις είναι της τάξης των 2,6 μέχρι 2,9R.

Μιλώντας στο thesstoday.gr, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το συγκεκριμένο ρήγμα της Ανατολίας, καθώς όπως εξηγεί στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εκτίμηση για το πώς θα συμπεριφερθεί.

«Υπάρχει φόβος για πολλούς μετασεισμούς. Το θέμα είναι... δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το ρήγμα γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση», τόνισε ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν έχει δώσει πάρα πολλούς σεισμούς και χρειάζεται προσοχή. Οι μετασεισμοί θα σημειωθούν στο γύρο χώρο από Σιθωνία και Άγιο Όρος».

Ο ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 στον θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής, ενώ έγινε αισθητός στο Άγιο Όρος, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Αττικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ