Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει από σήμερα η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων, ενώ αυτό τελικά δεν θα ισχύσει για την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, μετά τον χθεσινό νέο ισχυρό σεισμό στην περιοχή.Τα τελευταία 24ωρα είναι αισθητή η επιδημιολογική επιβάρυνση τόσο στην περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, όσο και στον δήμο Ανωγείων, της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.Για αυτό τον λόγο, οι συγκεκριμένες περιοχές μπαίνουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

 

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα Ανώγεια σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο ημέρες. «Ο 14ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στον δήμο είναι 588, όταν το όριο συναγερμού του ECDC είναι 150», εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.Στη Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 που ήταν στις 27 Φεβρουαρίου σε 59 χθες. Το ποσοστό της εβδομαδιαίας αύξησης έφτασε το 240%, συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

 

Ειδικό πλαίσιο για τη ΛάρισαΣε ό,τι αφορά στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, είχε ανακοινωθεί ότι θα μπει σε σκληρό lockdown αύριο, Σάββατο. Κάτι που τελικά δεν θα γίνει, μετά τον νέο ισχυρό σεισμό- μεγέθους 5,9 Ρίχτερ- που σημειώθηκε στην Ελασσόνα την Πέμπτη.

 

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, εξετάζουμε τα δεδομένα και είμαστε σε διαδικασία μελέτης εντός του σαββατοκύριακου για ένα ειδικό πλαίσιο, το οποίο θα ανακοινωθεί από τη Δευτέρα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

 

Οι περιοχές που φτάνουν στα όρια συναγερμού

 

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων, καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές πλησιάζουν στα όρια συναγερμού.

 

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης. Το ίδιο ισχύει για τις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας και ιδιαίτερα τον δήμο Αλεξάνδρειας, όπως και στις περιφερειακές ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

 

«Οι δείκτες του μέσου όρου των 14 και των 7 ημερών σιγά- σιγά επιδεινώνοντας και πλησιάζουν το σημείο συναγερμού», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες ιδιαίτερα αυτών των περιοχών να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα προκειμένου να μην χρειαστούν επιπλέον περιορισμοί.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr