Το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει αυξάνεται στην Ελλάδα, υπογράμμισε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. 

 

Ο κυλιόμενος μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων (των τελευταίων εφτά ημερών) ανέρχεται πλέον στα 1.909 κρούσματα,  έχοντας σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε 15 ημέρες. Ο δείκτης θετικότητας επίσης αυξήθηκε στο 4%. 

 

Τα ενεργά κρούσματα που καταγράφονται σε όλη την επικράτεια ανέρχονται στις 16.500. Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως ηλικιακές ομάδες 20 έως 60 ετών, τους πολίτες δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Στην Αττική καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές ακόμα και την τρέχουσα εβδομάδα, με περισσότερα από 8.100 ενεργά κρούσματα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο, επισήμανε η Δρ. Παπαευαγγέλου. 

 

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και με μεγάλη διασπορά στην περιφέρεια των 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο οι ειδικοί ανησυχούν και για άλλες περιφέρειες, αφού αυξητική τάση καταγράφεται στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση από την περασμένη εβδομάδα είναι στο 37% με περίπου 2.000 ενεργά κρούσματα. 

 

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε, με τον μέσο όρο ημερησίως να είναι πάνω από 330 εισαγωγές. Συνολικά περισσότεροι από 3.200 ασθενείς νοσηλεύονται. 

 

Από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά, παρατηρείται μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους ενήλικες άνω των 75 ετών, γεγονός που πιθανότατα συνδέεται και με την εμβολιαστική κάλυψη. «Ευοίωνο μήνυμα», σχολίασε η κα Παπαευαγγέλου. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr