Σε πλήρη εξέλιξη το μέτωπο προς Καπανδρίτι και Μαλακάσα - Μάχη σε Αφίδνες, Αγ. Στέφανο και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιά στην Αττική: Σε πλήρη εξέλιξη το μέτωπο προς Καπανδρίτι και Μαλακάσα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Πύρινη λαίλαπα στην Αττική με τις ανεξέλεγκτες εστίες της φωτιάς να παίρνουν εφιαλτικές διαστάσεις.

Η φωτιά μαίνεται και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από χθες το βράδυ, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Σε αυτό το μέτωπο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, αλλά και προς τη Μαλακάσα και τη Λίμνη Μαραθώνα.

Νωρίετρα, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Νέα επιχείρηση πριν από λίγο και στον Άγιο Στέφανο, όπου η κατάσταση έμοιαζε πριν από λίγο καλύτερη ωστόσο κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Ο βασικός κίνδυνος ωστόσο μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα.

Τεράστιο πρόβλημα εκτός από τις εστίες φωτιάς αποτελεί πλέον και ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό όλης της Αττικής, δημιουργώντας μία πολύ αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί μεταξύ άλλων και οι 83 πυροσβέστες που έφτασαν τη νύχτα από τη Γαλλία, η οποία είναι μεταξύ των χωρών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για βοήθεια που επέβαλε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς προβλέπονται ισχυροί άνεμοι.

Εκτός ελέγχου ωστόσο παραμένει και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου εδώ και λίγη ώρα καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν. Επίσης, στις Αφίδνες, που έχουν εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά προς ώρα είναι αδύνατη η αποτίμηση των ζημιών.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στην οποία εξελίσσεται το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς. Και εκεί έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ