Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου- Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 15 Φεβρουαρίου οι δάσκαλοι, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. 

Παράλληλα, τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις 10:30 στα Προπύλαια, και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την αξιολόγηση, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.  

Στην συνέχεια σημειώνουν πως εξετάζουν σε καθημερινή βάση κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους ενώ παράλληλα στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις ώστε να γίνει καλύτερη η παιδαγωγική πράξη.  

«Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη. Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές», συνεχίζει η ανακοίνωση.  

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη στάση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναμένεται να τηρήσει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ