Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε και πάνω από 50.000 κρούσματα σε μια μέρα έως τις 10 Γενάρη

Σαρηγιάννης: Ίσως δούμε πάνω από 50.000 κρούσματα έως τις 10 Γενάρη - Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Για νέα αυξητική πορεία μολύνσεων που στο αποκορύφωμά της ίσως δώσει νέο ρεκόρ έως και 60.000 κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ο μέσος όρος σήμερα είναι περίπου στο 12.100. Αυτή η τιμή, σε βάθος χρόνου, μπορεί να φτάσει σε αριθμούς 50.000 – 60.000 κρουσμάτων μέσο όρο. Τις επόμενες 10 μέρες μπορούμε να φτάσουμε στις 30.000 – 40.000 κρούσματα μέσο όρο. Δε θα εκπλαγώ, δε θα μου φανεί περίεργο, αν δούμε 50.000 κρούσματα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

«Ο ιός έχει έντονη δυναμική. Θα πάρουν χρόνο τα μέτρα αυτά για να έχουν αποτέλεσμα», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι «γύρω στις 23 Γενάρη θα έχουμε πιθανή κορύφωση μετά την οποία θα μιλάμε για αποκλιμάκωση».

«Να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία»


Αναφερόμενος στο άνοιγμα ή μη των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει πως «τα σχολεία έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουν τη συνεχή τους καλή λειτουργία».

Όπως επισήμανε, θα μπορούσαν ίσως να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα η οποία ωστόσο θα μπορούσε να αναπληρωθεί το καλοκαίρι και όχι να χαθεί ή να γίνει με τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, στην προσπάθεια των ανοιχτών σχολείων «θα πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς οι οποίοι πρέπει να τρέξουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ