Ρόδος: Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο «Blue Star II» που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για Πειραιά (update)

Ρόδος: Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο «Blue Star II» που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για Πειραιά (update) Facebook Twitter
0

Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο «Blue Star II» που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Ρόδου με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, έγινε γύρω στις 16:45.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές του νησιού, ενώ λίγο αργότερα και για λόγους ασφαλείας αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το πλοίο.

Ακόμη και αυτή την ώρα διεξάγονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στο καράβι, με τη συνδρομή ειδικού σκύλου για τον πιθανό εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

Το περιστατικό, εκτός από αναστάτωση, έχει προκαλέσει και μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, καθώς παραμένει άγνωστο τι ώρα και αν θα αναχωρήσει το «Blue Star» για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Τελικώς, φάρσα που προκάλεσε την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών αποδείχθηκε ότι ήταν το τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο.

Οι έλεγχοι που έγιναν με την συνδρομή και ειδικού σκύλου για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών, έδειξαν ότι επρόκειτο περί φάρσας και έτσι το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Ρόδου στις 18:30, αφού επιβιβάστηκαν ξανά σε αυτό οι επιβάτες, οι οποίοι είχαν υποχρεωθεί να κατέβουν για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Ελλάδα / Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά
LIFO NEWSROOM
Μίνι κρίση στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ιταλικό σκάφος που ποντίζει καλώδια

Ελλάδα / «Μίνι κρίση» στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ενώ ιταλικό σκάφος ποντίζει καλώδια

Η ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και ελληνικών πολεμικών πλοίων, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM