Ρόδος: Διαρρήκτης ειδοποίησε την αστυνομία για να τον συλλάβει

Ρόδος: Διαρρήκτης ειδοποίησε την αστυνομία για να τον συλλάβει Facebook Twitter
Ρόδος: Διαρρήκτης ειδοποίησε την αστυνομία για να τον συλλάβει (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Μία ασυνήθιστη υπόθεση κλήθηκε να αντιμετωπίσει η αστυνομία Ρόδου όταν έλαβε τηλεφώνημα από διαρρήκτη που είχε μπει για να κλέψει ένα κατάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, ο 48χρονος Ροδίτης, επιδίωξε τα ξημερώματα της Παρασκευής να ληστέψει ένα εστιατόριο.

Κατάφερε να μπει στον χώρο αλλά όταν είδε ότι το κατάστημα ήταν γεμάτο με κάμερες συνειδητοποίησε ότι η σύλληψή του ήταν θέμα ωρών.

Τότε αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία ο ίδιος και να παραδοθεί.

«Είμαι διαρρήκτης. Μπήκα να κλέψω, αλλά μετάνιωσα που το έκανα. Περιμένω εδώ να με συλλάβετε» είπε στην αστυνομία.

Σε ελάχιστα λεπτά περιπολικό της αστυνομίας όντως, μετέβη στο εστιατόριο και συνέλαβε τον δράστη.

Ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν στην Ροδιακή.

«Πράγματι, ήταν ξημερώματα, όταν δέχθηκα τηλεφώνημα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Με ενημέρωσαν ότι το κατάστημά μου είχε παραβιαστεί από έναν 48χρονο, ο οποίος μάλιστα από μόνος του επικοινώνησε με την αστυνομία και ζήτησε να τον συλλάβουν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό. Τους είπα ότι ήθελα να μιλήσω μαζί του.

Έφθασα στο κατάστημά μου λίγη ώρα αργότερα. Είδα τι είχε γίνει. Είχε ανοίξει την είσοδο και την ταμειακή μηχανή και είχε προλάβει να πάρει μερικά ευρώ σε ψιλά που είχα μέσα στο συρτάρι.

Είπε ότι το έκανε επειδή δεν είχε να φάει και ότι μετάνιωσε που το έκανε, αλλά δεν είχε άλλη λύση. Κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, πράγματι.

Τον λυπήθηκα. Δεν του έκανα μήνυση. Δεν θα ζητήσω τη δίωξή του. Του έδωσα και 20 ευρώ που είχα μαζί μου εκείνη την ώρα για να μπορέσει να αγοράσει κάτι και να φάει προσωρινά. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω και τι να πω. Στην όψη δεν έμοιαζε με Έλληνας, αλλά μετά είδα που είχε Ελληνική ταυτότητα. Ήταν 48 χρονών. Και σίγουρα δεν ήταν ούτε ναρκομανής, ούτε κάτι τέτοιο».

Σε βάρος του 48χρονου, ωστόσο αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και ο ίδιος θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ