Την απαλλαγή του 47χρονου υπαστυνόμου Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο τού αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχαήλ Καληωράκη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

 

Σύμφωνα με την Δημοκρατική, επήλθε εξωδικαστική συμφωνία και ο κ. Καληωράκης δήλωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του υφιστάμενου του, κάνοντας λόγο για μια «άσχημη» στιγμή.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Δημοκρατικής, το δικαστήριο χθες έπαυσε την δίωξη εις βάρος του κατηγορούμενου κατόπιν ανακλήσεως του κ. Καληωράκη και αποδοχής αυτής, για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής και της εξύβρισης, τον έκρινε αθώο απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε ημέρα αργίας και είχε διάρκεια λίγων λεπτών.

 

Παράλληλα, έκρινε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο κατηγορούμενος ήταν ανίκανος προς καταλογισμό και τον απάλλαξε και από τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας (βαριοπούλα). Στον κατηγορούμενο αποδόθηκε το αυτοκίνητό του, που είχε κατασχεθεί.

 

Ζημιές σε όχημα στην Ρόδο
Φωτογραφία: Δημοκρατική

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ο κατηγορούμενος που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οδηγώντας φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μετέβη στο στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.

 

Στη συνέχεια, κρατώντας βαριοπούλα έσπασε υαλοπίνακες και προκάλεσε ζημιές περιμετρικά στο αμάξωμα. Ο άνδρας, μετέπειτα, μπήκε στο κτίριο και κατευθύνθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή προκαλώντας και εκεί ζημιές. Ο άνδρας, μάλιστα, είχε σε θήκη στο παντελόνι του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. 

 

Ζημιές σε όχημα στην Ρόδο
Φωτογραφία: Δημοκρατική

 

Σύμφωνα με την Δημοκρατική, την ημέρα της επίθεσης, ο κατηγορούμενος είχε κληθεί να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.

 

Ζημιές σε όχημα στην Ρόδο
Φωτογραφία: Δημοκρατική