Ρέθυμνο: Νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για περιστατικά βίας από συγγενείς ασθενών

Ρέθυμνο: Νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για περιστατικά βίας από συγγενείς ασθενών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά και το τελευταίο, από μία σειρά περιστατικών βίας κατά συναδέλφου τους, μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα από συγγενείς ασθενούς.

Μάλιστα σήμερα πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Φραγκιαδάκης «στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στις 25.10.2018 υπήρξε επίθεση και άσκηση σωματικής βίας κατά ιατρού της Ορθοπεδικής Κλινικής, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη Χειρουργική Κλινική. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του δράστη».

Ανασφάλεια και φόβος


Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι ο κατάλογος από παρόμοια περιστατικά είναι μακρύς, έχοντας πλέον δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου. Με αφορμή το νέο περιστατικό πραγματοποίησαν σήμερα στον αύλειο χώρο, δίωρη συμβολική στάση εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το «περιστατικό κακοποίησης», όπως το χαρακτηρίζουν, του συναδέλφου τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι πρακτικές αυτές που διακρίνονται για την έλλειψη πολιτισμού, έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το Ρέθυμνο χαρακτηρίζεται ως νομός του πολιτισμού και των γραμμάτων και ξεχωρίζει σε όλο το νησί.

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζουν τέτοιου είδους αξιόποινες πράξεις και όπως έχει επισημανθεί κατά το παρελθόν, θα προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν το έργο και την αξιοπρέπεια του προσωπικού το οποίο εργάζεται με ζήλο και υπευθυνότητα προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» τονίζει για το περιστατικό ο διοικητής κ. Φραγκιαδάκης.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο -στην ίδια τακτική με τη διοίκηση- έχουν αποφασίσει να κινούνται στο εξής νομικά σε κάθε παρόμοιο περιστατικό βίας ή απειλής, θέτοντας ως προτεραιότητα τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να υπάρχει η διακριτική παρουσία προσώπου από την υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στην αλλαγή στη χωροταξική δομή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, με στόχο συγγενείς και συνοδοί των ασθενών να μην βρίσκονται στον χώρο έξω από τα ιατρεία, αλλά να περιμένουν σε αίθουσα αναμονής, προσανατολίζεται και η διοίκηση του νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ